KUNST since 1966
Gostilna Šempeter že vrsto let s svojo ponudbo slovenske in lokalne hrane pomaga širiti prepoznavnost slovenske kulinarike. V znak kvalitete in gostoljubja smo pridobili pravico do uporabe blagovne znamke Gostilna Slovenija, ki označuje pristne slovenske gostilne.
Pri sestavljanju ponudbe naši kuharji upoštevajo sezonske jedi, pripravljene na izviren način. Natakarji Vam pomagajo s skrbno izbranimi vini lokalnih vinogradnikov doživeti harmonijo kozjanskih okusov. Kozjanska kulinarična posebnost je kopun. Gostilna Šempeter je ena izmed redkih gostiln, kjer kopune gojimo sam. Skrbno pripravljena specialiteta zadovolji okus slehernemu gostu. Pred tremi leti smo svojo dejavnost razširili še v Posavje. V krškem smo odprli Gostilno Kunst s podporo nastanitvenih kapacitet, ter razširili dejavnost cateringa tudi na tem območju. Tudi tukaj ohranjamo lokalno kulinariko ter domačinom in gostom na krožniku ponujamo odlične jedi pripravljene iz surovin okoliških kmetij. Edina avtohtona vrsta prašiča na Slovenskem, krškopoljski prašič, prav tako ostaja ena izmed naših glavnih sestavin.
Jed na Salonu Traminec:
– Opiti krškopoljc na njivi ( ocvrta kroglica krškopoljca, redukcija modre frankinje, štrukelj raške čebule, pena ajdove kaše s tramincem)
KUNST 1966 d.o.o., Bistrica ob Sotli 76, 3256 Bistrica ob Sotli
http://www.kunst.si/