Japonska restavracija Miyabi
Za Salon Traminec 2012 so pripravili: Yakitori, ki je japonska jed, ki je največkrat narejena s perutnino, lahko pa se uporabi tudi drugo meso. Postrežen je na bambusovi palčki, kot dodatek se največkrat uporablja riž ter brokoli s sezamom.
O restavraciji Miyabi:
Želi ponuditi izbor priljubljenih japonskih jedi v elegantnem ambientu in s tem pričarati edinstveno vzdušje, vredno imena restavracije. Miyabi je namreč eden od tradicionalnih japonskih estetskih idealov, v sodobni japonščini pa beseda pomeni eleganco, prefinjenost oziroma vljudnost. Japonska prehrana je uravnotežena in raznolika, kar vpliva na manj pogosta srčno-žilna obolenja, sladkorno bolezen in manj določenih vrst raka. Osnova japonske hrane so ribe, zelenjava, riž, morske alge, soja in izdelki iz nje, zeleni čaj in sadje. Uporabljajo se tudi določene začimbe, ki vplivajo na boljšo presnovo in tako na manjše zastrupljanje oz. zakisanje telesa.
Obiščite našo spletno stran www.miyabi.si.